De Kilometers Van Sagan

Tom S., alias Sagan, is zeer goed bezig. De nakende seizoensstart van het BCT kent een ongeziene motivatieboost vanwege de immense uitdaging van de Ronde van Vlaanderen Cyclo. Op 4 april gaan 10 BCT’ers de uitdaging aan met de volle 250 km, inclusief de 15 kasseihellingen. Deze krachttoer ontketent nu al forse voorbereidingen in de club, getuige het vele rollen- en kilometerwerk van enkele deelnemers. De kilo’s vliegen eraf, de kilometers zijn niet bij te houden.

De laatste week spant Peter Sagan de kroon in deze. Hij heeft onverwacht wat vrije tijd in de week en dus steekt hij een tandje bij op de fiets. En dat tandje werd ondertussen een forse tand. Een overzicht :

– vrijdag, met broerlief : 110 km
– zondag, met BCT : 90 km
– dinsdag, met de Heidestoempers : 70 km
– donderdag, met de Heidestoemper : 140 km
– zondag, met BCT : zal hij 150 km rijden.

Samen wel 560 km door weer en wind op de fiets, op 10 dagen tijd. Dat Sagan ondertussen in bloedvorm zit, hoeft dus niet te verwonderen. Zijn achterwiel tijdens de RVV Cyclo is dus het goede wiel. We zijn benieuwd naar zijn wheelie bovenop de Paterberg.

We kregen nog deze culinaire tip mee : Sagan houdt tijdens de rit van een fris slaatje met zalm. Voeg daar achteraf een sigaretje aan toe en meng dat bij aankomst met wat blonde Leffe en je krijgt de ideale cocktail voor superbenen. Smakelijk !

2015-03-07T17:50:54+01:00 februari 20th, 2015|