Druk In ‘T Bos

zondag, 22 februari 2015.

Ijskoud en spekglad. Dat was deze zondag in alle vroegte. Maar menig BCT’er laat zich niet afschrikken door grillige weersomstandigheden. Zeker Joop niet : die was op eigen gevaar tussen 8u en 8u45 al wat km’ers gaan rijden op de koersfiets. Met schaatsen aan was het wellicht veiliger geweest. Aan de tunnel en aan de start verscheen een hele bende MTB’ers. We waren nog nooit met zoveel in ’t bos : Jens, Thomas, Fitte, Roel, Wout, Doc, Viktor, Tommy, Edwin, Tijs, Lukas, Smout, Jurgen en Jasper vertrokken in de Wildert voor de gekende bos- en veldpaden. Het lag er allemaal nogal modderig bij en dus was het soms weer een leuke glijpartij. Het tempo werd er van in ’t begin zwaar opgelegd, diep ademen was dus de boodschap. Gelukkig was de pauze er al na 16 km en konden we genieten van de lekkere soep. Na de pauze pasten we voor de weg terug en volgden we gewoon de Verbindingsweg richting Brouwershuis. Er stond toen 35 km op de teller.

Ook de wegrenners vielen na een tijd binnen : Kris VL, Gert, Tom L en Ronny hadden in ’t wiel van Kurt gezeten over de Dopper en de Oesterdam. Ze waren net op tijd voor de lekkere hapjes van de jarige Fitte. ‘T was weer vollen bak in onze stamkroeg. Er was zoveel lawaai van de tetterende wielertoeristen dat de maximum toegelaten drempel van 90 dB(A) werd overschreden. Het gemeentelijk gezag noteerde het voorval en schakelde alvast de milieupolitie in. Deze zondag werd er dus goed gefietst, door heel wat BCT’ers en dat doet ons veel plezier. Immers, op 15/3 gaan we officieel van start met het wegseizoen. Zorg dat jij er klaar voor bent en dat je erbij bent. Want deelnemen is belangrijker dan winnen. Alhoewel …

2015-03-07T17:50:06+01:00 februari 23rd, 2015|