BCT In Omloop Het Nieuwsblad Retro Cyclo

Zondag 1 maart 2015, om 7.00 uur ’s morgens verzamelen 7 BCT’ers op het marktplein voor een tocht van 105 km langs het parcours van Omloop Het Nieuwsblad. In de voetsporen van Ian Stannard en Tom Boonen over de Eikenberg, Taaienberg, Molenberg en de kasseien…

De rit naar het marktplein was al op het binnenblad vanwege de voorspelde wind, de voorspelde regen hebben we gelukkig een hele dag niet gezien. Het inschrijven in het mythische Kuipke was al een hele ervaring, waarbij het kussen van de heilige grond natuurlijk niet kon ontbreken. Na het inslaan van de nodige voorraden en de verplichte plaspauze, trokken we ons op gang voor een rit van Gent naar Oudenaarde en terug.

De eerste 40 km liepen langs de Schelde en de wind liet flink van zich spreken : ons groepje van 7 BCT’ers werd uitgebreid met nog wat Italianen, Fransen,… die rustig in ons wiel blijven zitten tot aan de hellingen. Goede tactiek voor de RVV : de eerste 100 km geen kop doen !

Na de eerste stop, was het tijd voor het echte werk : de Taaienberg, Eikenberg en Wolvenberg, kort achter elkaar. Iedereen reed vlotjes naar boven, maar Jorg V. en Tom S. kunnen hun bloedvorm niet verbergen en presteren sterk. Spijtig dat ze nog niet zo vertrouwd zijn met het schakelen naar het binnenblad, zonder dat de ketting er af loopt. Betere schakeltechnieken bij Kurt S., Bart F., Erwic en Manu., zodat ook zij vlot boven kwamen.

De hellingen en kasseistroken volgen elkaar snel op richting tweede stop : Leberg, Molenberg, Paddestraat en Lippenhovestraat. Onderweg passeren nog een Retroman : volledig in wollen tenue van de jaren ’20, twee versnellingen (stoppen om wiel om te draaien voor de andere versnelling), bandje in de nek en rijden maar. Ondertussen was Kurt S. plat gereden op de Lippenhovestraat, maar door de professionele ondersteuning van Shimano was dit snel opgelost.

Na de tweede stop op 76 km was het grootste gedeelte van de hellingen en kasseistroken achter de rug, dus wind af richting Gent. In plaats van rustig binnen te rijden, was dit echter het signaal om alle remmen los te gooien en ons tegen dezelfde snelheid als Tom Boonen en co in volle finale naar Gent te storten.
Even over de echte aankomst rijden en vervolgens terug naar het Citadelpark voor een koffie en hete tomatensoep met balletjes.

Een mooie opwarmer voor de RVV, waarbij de benen en het materiaal getest en goed bevonden werden. Peter DS had zich heel de dag goed weggestoken en reed dus als straf met de fiets van Gent naar Kalmthout.

2015-03-07T18:32:50+01:00 maart 2nd, 2015|