Van Trier-Km’ers Met Koffiekoeken

zondag, 1 maart 2015.

Renault-center Van Trier was de startplek voor de MTB’ers en wegrenners deze zondag. De voorspelde regen bleef gelukkig uit, maar het waaide knoerhard. De nachtelijke buien zorgde bovendien voor modder, het zou dus zwaar worden vandaag op de weg en in het bos.

Tom L, Gert, Kris VL en Bram K reden op de weg. Tijs, Doc, Jurgen, Lukas, Edwin, Chris S en Tom V deden hun ding in het bos. Smoutje schoot zoals gewoonlijk snel een raket af, maar braakneigingen noopte hem om al snel in te binden. De colonne wroette zich in het eerste deel door vele sli(b)ppartijen en de windvlangen die vaak op de neus zaten in de open plekken. Verbrokkeling alom dus, nog ver voor de pauze. Het betere rollenwerk van Doc loont, hij is niet meer bij te houden op de MTB. Vlak voor de pauze keelden Mario en Edwig ei zo na een lekkere eend. Het beestje zat bijna met het lange nekje tussen de spaken.

Na de rust koos ieder een eigen parcours. Kort, lang, tussenin, … het parcours lag er gelukkig al iets droger bij, maar de laatste kilometers zijn in deze VTT traditioneel erg zwaar. Iedereen was dus een beetje leeg bij het binnenrijden. Ook de wegrenners waren moe. Zij zaten in het zog van de Stoempers en na 60 km. was ook daar bij sommigen het vatje af. Gelukkig vonden we opnieuw snel terug energie bij de lekkere suikerrijke dranken en het goud- en donkerkleurig geestrijk goedje van de abdij van Tongerlo.

We konden daarbij rekenen op de gulle hand Theo M. van de Heidestoempers. Hij bediende ons quasi exclusief en keek niet op een bonnetje. Het was ook het moment voor een historische foto. De président-fondateur van de Stoempers is erg vertrouwd met de vaders Vorsselmans en Smout. Maar ook ‘the next generation’ bevalt hem wel en ze posseerden gewillig. Vaders, zonen, kleinzonen, … de Melsen overleeft ze allemaal.

Met al die dranken moest er uiteraard ook gegeten worden. Geen gratis croques vandaag, de vriendjes van Theo M. kregen wel koffiekoeken. De rest kon op hun kin kloppen. Gelukkig werd toch één en ander gecompenseerd met een hot-dog voor Edwig, die gewillig toehapte, terwijl de overtollige mosterd rondvloog in de kraaknette Renault-garage. Fietsen, eten en drinken : het is een prachtige combinatie.

Zo, nog 1 VTT en het MTB-seizoen ligt achter ons. Op naar 15/3, dé BCT-opener van het jaar op de weg.

2015-03-07T17:45:44+01:00 maart 2nd, 2015|