Openingsrit BCT, mét hapjes

maxresdefault

Er was eens een tijd toen de openingsrit van het BCT nog een echte openingsrit was. De maanden ervoor werd er week na week geploeterd door velden en bossen met de MTB of werd er gewoon niet gereden. De openingsrit betekende toen voor velen de allereerste kilometers op de weg met de koersfiets.

Maar de tijden zijn ondertussen veranderd. De die-hard AGR-rijders zitten ondertussen al bijna aan hun 3000ste gereden kilometer en aan meer dan 10.000 hoogtemeters. Afstanden van 200 km worden tegenwoordige bijna wekelijks gereden.

En dus is de openingsrit niet echt nog een openingsrit. Maar, zoals de traditie het wil binnen het BCT, is het wel dé rit waar we vaak met zeer veel leden aan de start staan en waar ook een culinair gedeelte aan geplakt wordt.

Dus BCT’ers : we verwachten zondag 20/03 alle leden om 9u aan de Ster voor een rustig ritje van ca. 60 km tegen een aanvaardbaar tempo voor iedereen. Dus ook al heb je nog geen meter gefietst, het is geen reden om thuis te blijven.

Rond 11u trekken we met de bende naar restaurant Non Plus Ultra in Woensdrecht waar ons een heerlijk streekgerechtje wordt geserveerd : de Brabantse Wal Special. Chef-kok Kees zal alles voor ons uit de kast halen voor dit getoast Brabants walbrood met beenham, notenkaas, roerbakgroenten en een spiegeleitje met een bijpassende dagsalade.

Njammie !

Tegen 12u trekken we naar den Bossie alwaar we een hele middag kunnen drinken, lachen en stoefen over hoe goed we in vorm zijn. De plakijzers hebben geluk want om 16u wordt de bekerfinale tussen Club Brugge en Standard op de Bossie-TV uitgezonden. Gelieve alvast het thuisfront te verwittigen.

p.s. vergeet uw zakgeld niet.

maxresdefault

2017-01-30T11:17:47+01:00 maart 16th, 2016|