Route des Légendes.

20160721_105125 (Copy)

Na onze oproep kregen we enkel gehoor bij de echte berggeiten van BCT : Jeffrey, Kristof VDK en Tom Bidon.  Het bergachtige parcours is letterlijk op hun lijf geschreven en recordtijden op elke beklimming werden verwacht.

De aanloophellingen Côte d’Aywaille en Côte de Florzé verliepen vlot, de Côte de Oneux daarentegen was een pittige  met een lengte van 3 km, gemiddeld 6,4% en max. 13%.  Na de middagpauze, vertrokken we vanaf het hoogste punt in Werbomont in een flinke afdaling richting Chevron.  In ons enthousiasme wat te lang blijven afdalen en na wat opzoekwerk op de GPS van Jeffrey vonden we toch de goede weg.  Deze weg leidde ons via de Côte de Chevron met een paar steile stukken van 22% naar het juiste parcours.

Vervolgens een licht glooiend parcours langs de Amblève richting Remouchamps, om vervolgens toch nog rap de Redoute mee te pikken.

 

 

2017-01-30T11:17:46+01:00 juli 22nd, 2016|